A hajhullás okai és kezelése

Mindannyiunknak ismerősek a hajhullás kellemetlenségei, legyen szó a hajmosás után a kádban, zuhanykabinban maradó hajcsomókról, a fésűben maradó haj mennyiségéről, vagy akár a munkahelyen elhullajtott kósza hajszálakról.
Sokszor akár ijesztő is lehet, amikor elkezdődik egy drasztikus hajhullás és azt érezzük, hogy amennyiben ez így folytatódik, alig marad hajunk.


A hajhullást számtalan különböző tényező idézheti elő, azonban a probléma ignorálása közel sem a legjobb megoldás, mint minden helyzetben, itt is elsőként a probléma gyökerét érdemes felkutatni. Azonban legyen szó post-Covid hajhullásról, szezonális őszi-téli hajhullásról, vagy egyéb okokról, a hajunknak szükséges tápanyagok pótlása külsőleg és belsőleg egyaránt elengedhetetlen. A gyógynövények jótékony hatásairól már gyerekkorunkban is hallhattunk, amikor a Nagyi kamillateát főzött nekünk nátha és megfázás esetén.


A MY.ORGANICS professzionális kezelések minden terméke a gyógynövények, illóolajok, esszenciák és egyéb naturális hatóanyagok segítségével harcol a hajhullás és más haj- és fejbőrprobléma ellen. MY.ORGANICS hajhullás elleni kezelés mini elixírekből álló hajmentő csoda borsmenta és Neem-fa olaj kivonattal, melynek hatására a hajsűrűség 22%-kal megnövekszik és 60,6%-kal csökken a hajhullás a termék 3 hónapnyi használata után. A borsmenta egy olyan növény, amely jól ismert nyugtató hatásáról. Illóolaját kozmetikumokban főként a fejbőr irritációjának és bőrpírjának csökkentésére használják, nyugtató hatással bír nemcsak a bőrre, hanem az idegrendszerre is és a frissesség érzetét kelti, melynek köszönhetően a hajmosás gyakorisága is csökken, ezáltal a fejbőr igénybevétele is kevesebb.


A túlzottan gyakori hajmosás nem tesz jót a fejbőrnek, ezáltal hajhullást idézhet elő. A Neem-fa és terméséből sajtolt olaj széles körben alkalmazott gyógynövény Indiában és Afrikában. A neem-olaj zsírsavakban, E vitaminban, valamint esszenciális aminosavakban nagyon gazdag. Rendkívül magas koncentrációban pedig antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, ezért a neem-olajat leginkább testápoló és higiéniás készítményekben, kézkrémekben és hajápolási termékekben használják.


Hajunk védelmében és egészségének megőrzése érdekében érdemes kerülni a magas hővel történő hajformázást, illetve amennyiben elengedhetetlen ezen eszközök alkalmazása, abban az esetben ezt minden alkalommal hővédő használata mellett tegyük. Kerüljük továbbá a szoros hajviseletet, helyette egy laza haj és fejbőrkímélő frizura viselete ajánlott.


Az olajos magvak fogyasztása nemcsak a bőrünkre, hanem a hajunkra is nagyszerű hatással van és stimulálja a hajhagymákat, ezáltal hajnövekedést idézve elő. Minden évszakban másra érdemes odafigyelni a hajunk egészségének megőrzése érdekében. Manapság egyre többen figyelünk oda a megfelelő fényvédő használatára az arcbőrünkön, azonban ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az UVA és UVB sugarak hajunkra és fejbőrünkre egyaránt káros hatással vannak, ezért válasszunk olyan hajápoló finish termékeket, amelyek fényvédőt tartalmaznak.


A hűvösebb hónapokban ne sajnáljuk az időt az alapos hajszárításra, megelőzve ezzel a fejbőrünk korpásodását, illetve sapka viselésével is sokat tehetünk hajhagymáink épségéért. Alvás közben is tehetünk a hajkoronánkért, cseréljük gyakrabban az ágyneműt, hogy minimalizáljuk a baktériumokat, illetve, ha tehetjük válasszunk selyem ágyneműhuzatot, hiszen az a legkíméletesebb a hajunk számára.

Similar Posts