Baktériummentes arcápolás, avagy az easy-press technológia

     Akarva, akaratlanul, sajnos az elmúlt időben nem volt más választásunk, mint elfogadni, hogy a higénia és a baktériumoktól való védekezés mennyire fontos szerepet játszik az életünkben.
Talán legtöbben jobban odafigyelünk a kézmosásra, kézfertőtlenítésre, arra, hogy ha a metrón viszketni kezd az szemünk, azt ne a kezünkkel vakarjuk meg, sokkal inkább mondjuk egy tiszta papírzsebkendővel.

           Mielőtt az olvasó azt gondolná, hogy ez a cikk a „tudjuk miről” fog szólni és már kattintana is a vissza nyílra, ne tegye.
Biztos mindannyian fel tudunk idézni egy olyan reklámot, amelyben épp egy luxusmárka modellje végzi az esti rutinját egy gyönyörű, minimalista fürdőszobában, egy óriás csokor bazsarózsával a fésülködőasztalkán. A hölgy tisztít, tonizál, szérumozik, megigazítja tincseit, amik olyan gyönyörűen belelógnak az arcába mindeközben, majd belenyúl az éjszakai krém tégelyébe és eldolgozza az arcán. Tudom, cseppet sem életszerű, hiszen általában zuhanyzáshoz felcsavart hajjal folytatjuk tovább az arcápolást, olyan szép bazsarózsa csokor sincs a fürdőszobában, meg aztán szérumozás közben úgyis azon gondolkodunk, hogy hogyan lehetséges, hogy a tükör ismét maszatos, pedig tegnap töröltük le és a párunk vajon miért nem a törölközővel törli szárazra a kezét, ahelyett, hogy összefröcskölné a tükröt.
Visszatérve az esti rutinját végző hölgyre. Persze, egyértelműen megmosta a kezét mielőtt az egész műveletet elkezdte, na de akkor hol hibázik?
Ő sehol! Jelenleg a kozmetikai iparban vezető szerepet betöltő high-end brand-ek nagy része sem figyel oda arra, hogy olyan kiszerelést készítsen a termékeinek, amelyek a használat és az adagolás során szinte légmentesek maradnak, ezáltal növelve a termék szavatosságát és élettartamát. Talán már senkinek nem kell bemutatni, hogy a kozmetikumok jelentős részén nem szerepel szavatossági idő, lejárati dátum. A termékek hátoldalán, általában az INCI lista alatt több piktogram található, köztük egy tégely, amelynek nyitva van a teteje, benne egy szám, például 12M, 6M, 36M. Az „M” az angol „month” szóból ered, amely magyar fordításban hónapot jelöl. Na de honnan is indul az adott esetben 12 hónap szavatossági idő? Nem a gyártástól, avagy a csomagolástól, hanem attól kezdve, hogy a terméket kibontottuk és az levegőt kapott.
A másik probléma az adagolás, a legtöbb tégelyes arckrém esetében nincs más választásunk, mint az ujjbegyünkkel felvenni a kívánt mennyiséget, ezzel nemkívánt baktériumokat, kórokozókat viszünk a termékbe, amely nemcsak a kozmetikum élettartamát csökkenti, hanem a hatását is, hiszen az összetevők szinergiája felborul és nem tud tovább úgy működni, ezáltal a várt és ígért hatást sem fogjuk megkapni a hőn áhított arckrémünktől.
Az utóbbi években egyre elterjedtebb lett, leginkább a felsőbb kategóriájú kozmetikumok körében, hogy a vásárló egy kis spatulát, egy kanál szerű adagolót talál a csomagolásban, amely abban valóban segítség, hogy szabályozza a termék megfelelő mennyiségű felvitelét, illetve kézzel sem kell a termékbe nyúlnunk, azonban a kanálka ugyanúgy érintkezik az arcbőrünkkel, ezáltal a következmény ugyanaz.

      Azonban most jön a jó hír!
Létezik egy innovatív technológia, azaz az easy-press, melynek lényege, hogy a termék vákuum segítségével távozik a tégelyből egy nyíláson keresztül a kozmetikum tetején, ezáltal elkerülve, hogy a termék túlzott mennyiségű levegőt kapjon, illetve a nemkívánt baktériumok a krémbe jussanak és ott a már fentebb említett problémák sorát okozzák.
Sajnos egyelőre igen kevés kozmetikai cég figyelt fel erre a lehetőségre, azonban az egyik Bolgár márka ilyen csomagolásban értékesíti az termékeit, amelyek nagyrészt a jótékony csiganyál mucin segítségével veszik fel a harcot a bőröregedés látható jelei ellen és a joggal ördögnek kikiáltott UVA és UVB sugarakkal egyaránt.
Érdemes lehet tehát utánanéznünk a termék csomagolásának és adagolójának egyaránt az INCI listán túl, hiszen, ha már beruházunk egy kozmetikumra, akkor mi is tegyünk meg minden tőlünk telhetőt annak érdekében, hogy a maximumot hozzuk ki belőle a végeredményt illetően.

Similar Posts